Отворена кухиња била је одвојена од дневног боравка стакленом преградом.

Стан је имао необичан облик и имао је неколико места која су се тешко развијала. Највећи проблем је настао због чудног облика дневне собе. Дизајнери из студија 3КСЕЛ Арцхитецтс сматрали су нестандардни облик просторије као предност и створили функционалну и пространу унутрашњост у којој се користи сваки фрагмент површине.

Стан у варварском насељу Золиборз износи 50 квадратних метара. На овом простору програмер је планирао велики дневни боравак са чајном кухињом, спаваћом собом и купатилом. Инвеститору се свидела подела простора, али је желела суптилно одвојити кухињу од дневног боравка и створити простор за простране гардеробе.

Промене дизајна

Према плану програмера, врата спаваће собе била су у предсобље, зидана, захваљујући чему се у ходнику уклапао велики ормар. Архитекти из 3КСЕЛ канцеларије, Патрик Łавриновицз и Јустина Коласа, преселили су улаз спаваће собе у угао балконским вратима у дневној соби, што је омогућило развој једног од проблематичних, неискоришћених места. Други од необичних углова унутрашњости, у облику оштрог угла, био је предвиђен за радне просторе. Стол по мјери савршено се уклопио у трокутасти простор. Кухиња је дјеломично одвојена од дневног боравка фиксном преградом од ојачаног стакла у челичном оквиру, чији се стил односи на стаклена врата између дневног боравка и спаваће собе.

Безвременски стил са скандинавским елементима

Превладавајуће боје су бела, сива и нијансе плаве у комбинацији са храстовим подом и акцентима црне, обојаног челика. Боје и једноставни облици намештаја односе се на скандинавски стил. Дизајнери из канцеларије 3КСЕЛ ефикасно су комбиновали намештај по мери са опремом из популарне шведске продавнице ланаца. Мале промјене у конструкцији дале су стану нову функционалност, док деликатни, женствени распоред ствара угодан кућни простор.

Нордијска клима у Вилануву

Због љубави према Скандинавији

Функционална 36м2

Категорија: